Mikkel Nielsen Skriver


Nedenstående historie er skrevet af Mikkel Nielsen i august 2003. Familien

De bedste Minutter

Vi havde været gennem en hård fødsel, som endte i kejsersnit og en efterfølgende komplikation med indlæggelse af moderen og en uges stærk penicillinskur, som via modermælken gav vores datter mavesmerter.

Da den utrøstelige gråd fortsatte efter 14 dage og den normalt var relateret til afføring /luft i maven fik vi fra venner og kolleger anbefalet zoneterapi. Behandlingen med zoneterapi endte efter 10-15 minutter i en kæmpe græde tur, som ingen af os kunne stoppe igen. Zone-terapeauten mente at behandlingen ville være nok - det var det ikke - men vi syntes at græde turene blev en anelse kortere.

Efter vores beskrivelse af græde turene hviskede vores sundhedsplejerske ud af mundvigen -kolik- og vores løsning på problemet fandt vi efter anbefaling hos Ruth med Kranio-Sakral Terapi.

Behandlingen hos Ruth foregår stille og roligt, og berøringerne er meget nænsomme. Under behandlingen kunne vi bekræfte Ruth i, at vores datter stort set kun kiggede til højre, når vi lagde hende. Forklaringen var at musklerne på siden af halsen var meget spændte i den ene side.
Spændingerne påvirkede de nerver, som styrer maveregionen, hvilket var roden til de mange maveproblemer. Behandlingen tog 3-5 min. Vores datter var hele tiden meget afslappet og kom kun med et kort højt udbrud, som blev efterfulgt af fuldstændig afslapning. Som vi oplevede behandlingen startede Ruth med at lægge den ene hånd under ryggen og en på maven. Derefter gav hun en meget blid massage af halsmusklerne. Straks efter begyndte vores datter selv at ligge og kigge til begge sider.

Fra vi kørte fra behandlingen i Hvidovre og de følgende 12 timer sov hun - kun afbrudt af amning. Vi kørte på ferie lige umiddelbart efter behandlingen. De efterfølgende dage var det svært at overbevise vores venner om, at vi havde haft så mange timer med gråd og klynk fra vores datter. Hun var nu meget mere glad og deltagende.
Hun brokkede sig også kun højlydt, når hun var sulten eller sutten manglede. Hun blev også bedre til at bøvse, så det er nemmere at få hende til at falde til ro efter amning, hvilket er et stort plus specielt om natten.

Før behandlingen var vores datter utilfreds i mange timer om dagen - klynkede og smågræd når hun var vågen. Der var flere dage, hvor der stort set ikke tid til andet end at amme og trøste. Normalt var der så 1-4 timer sen eftermiddag/aften hvor den utrøstelige gråd kom. Det var få gange vi lavede mad og spiste sammen - den ene gik hele tiden op og ned af gulvet, som var det eneste der kunne skabe små pause i gråden.

I dag arbejder vores datter stadig meget med kroppen og kommer ind imellem med små utilfredse udråb, når der er afføring. Det er med til at minde os om hvor heldige vi var, at vi fandt den rigtige behandling. Vores familieliv er nu blevet meget lettere.

Som der står i alle bøgerne og fra hvad vi fik fortalt både af sundhedsplejerske og familie/venner vokser de fleste børn sig fra problemerne efter 3-4 måneder, men vi syntes det er synd for vores datter, at hun skal have smerterne i den tid.
For os som forældrene, er det også en stor lettelse, at hun ikke har smerterne. Selvom der er nok at bruge sine penge på som forældre til en nyfødt, er det nogle af de bedste penge, vi har givet ud til vores datter - og os selv i forbindelse med, at vi fik hende.Copyright 2002-2008 © KST-Ruth
Skriv til webmaster med dine kommentarer.