Kolik?


Nedenstående er skrevet af Franz og Signe i 2007.
Birgit Philipp

Marcus fik det hurtigt bedre

Vi henvendte os til Ruth, da vores søn Marcus var tre uger gammel.
Han græd mere og mere og så ud som om ham havde ondt. Vi var bange for at det var kolik. Vi kom ud til Ruth samme aften, som vi ringede til hende.

Hun undersøgte ham og opdagede at hans højre skulder var meget medtaget efter en lang fødsel. Alle musklerne omkring skulderen var meget spændte og som følge deraf, sad den højre skulder højere oppe end den venstre. Ruth havde ikke set lignende problem hos et spædbarn før og hun var meget overrasket over at dette ikke var blevet opdaget på hospitalet.
Pludselig gav det mening for os, at vi ikke havde kunnet få Marcus til at ligge på ryggen eller maven og der var hyl og skrig hver gang vi skulle have bluser af og på.
Han ville også helst ligge med hovedet til højre side og havde svært ved at få fat ved brystet, når han skulle vende hovedet mod venstre. Alt dette var ifølge Ruth tegn på at hans halsmuskler var meget spændte og ømme pga. skulderen. Under den første behandling skreg Marcus det meste af tiden. Selvom Ruth nærmest kun lader fingrene hvile på hans krop, udløste det en heftig reaktion og det var tydeligt, at det gjorde ondt.

Effekten af behandlingen så vi samme nat, hvor han sov bedre end de forrige nætter. Næste gang vi kom ud til Ruth var skulderen allerede i bedring og det var fascinerende at se den opmærksomhed og koncentration Marcus lyste af, så snart Ruth rørte ved ham. Det var helt tydeligt at det gjorde ham godt.

Vi har været hos Ruth 4 gange nu og hver gang tager hun dybere fat og rammer steder, hvor musklerne stadig er ømme og spændte, men Marcus gråd bliver mindre og mindre og herhjemme kan vi nu lægge ham på maven til hans store glæde, ligesom det at sove på ryggen og amme ikke længere giver problemer for ham.
Vi er ikke færdige med behandlingen fordi skulderen var så slemt medtaget, men vi er ikke i tvivl om at behandlingerne har hjulpet ham og det er en stor lettelse som nybagte forældre, at se vores søn få det bedre.

Birgit Philipp

Franz og Signe

Copyright 2002-2008 © KST-Ruth
Skriv til webmaster med dine kommentarer.